Valikko

Mikä tekee retkiruoasta retkiruoan?

Jyrkät nousut tuulisilla tuntureilla ja vuoren rinteillä, pitkät vaellukset laaksoissa ja alangoilla, tarpomiset ja taivallukset talven umpihangilla, veneily, melonta ja vesistöjen ylitykset, pyöräretket ja road tripit, inttileirit, rennot piknikit ja tunnelmallinen eränkäynti… retkiä ja reissuja on erilaisia – niin myös eväitä. Hyvä retkiruoka on muun muassa ravitseva, kompakti ja monenlaiseen tarkoitukseen ja reissuun sopiva.

Makua ja ravinteikkuutta

Laadukkaan retkiruoan ehkäpä tärkeimmät ominaisuudet ovat maku ja ennen kaikkea se, että ruoka tarjoaa riittävästi ravinteita. Retkiruoka on lopulta tärkeässä osassa siinä, että jalka löytää toisen eteen ja matka voi taittua sujuvasti. 
Blå Band Outdoor Meal -tuotteiden ravintopitoisuudet on mietitty tarkkaan kaikenlaisten retkeilijöiden tarpeita ajatellen. Ravintosisältö on merkitty selkeästi pakkaukseen. Retkiruokamme sopivat niin keveään patikointiin kuin fyysisesti haastavaan kulkemiseen luonnossa – ja juuri tästä syystä ruokamme ovat maistuneet pitkään myös inttileireillä ja kasarmeilla!
Retkiruokiamme on kehitetty tietysti myös maku edellä, sillä haluamme tarjota paitsi energisoivan myös herkullisen lounastauon luonnossa viihtyville seikkailijoille.

Kätevä pakata, kevyt kuljettaa, helppo hävittää

Maun ja ravintosisällön lisäksi olemme panostaneet retkiruokiemme pakkauksiin ja kompaktiuteen. Blå Band Outdoor Meal -ruoat saa pakattua kätevästi rinkkaan tai reppuun ja ne ovat mahdollisimman kevyitä kuljettaa. 
Kun ruoat on nautittu, on tietysti tärkeää, että pakkaukset voidaan hävittää asianmukaisesti, ettei luontoon jää roskia. Blå Band Outdoor Meal -tuotteiden pakkaukset voit hävittää polttamalla nuotiolla muiden roskien kanssa. Kerää kuitenkin talteen pakkauksesta jäävä palamaton alumiiniosa ja kierrätä metallijätteen joukossa. Luonto kiittää!

Vaivaton valmistaa ja nauttia 

Retkillä mennään pitkälti luonnon ehdoilla – ja tämä koskee tietysti myös ruokailuja. Hyvällä tuurilla reitin varrelta saattaa löytyä hyvin hoidettu ja varusteltu nuotiopaikka tai laavu, mutta etenkin maisemareittiä kulkiessa pitää ruoanlaitto kommervenkkeineen hoitaa alusta asti itse. Tämä tarkoittaa sopivan nuotiopaikan löytämistä ja polttopuiksi kelpaavien risujen, keppien ja käpyjen keräämistä. Joskus on toki niin että olosuhteet tai aikataulu eivät taivu pitkäjänteiseen ruokailuun.

Blå Band Outdoor Meal -retkiateriat sopivat kaikenlaisiin ruokailuhetkiin luonnon siimeksessä. Valmisateriat tulevat kysymykseen, mikäli reissumaastossa ei ole saatavilla vettä tai jos halutaan reipas määrä energiaa mutta tankkaustaukoon ei ole käytettävissä paljoa aikaa. Kuivamuonat sen sijaan sopivat keveytensä ansiosta erityisesti pitkiin vaelluksiin, joissa haluaa kantaa mukanaan vain välttämättömän. Kuivamuonat sopivat myös arktisempiin oloihin, sillä ne eivät jäädy kovallakaan pakkasella, toisin kuin valmisateriat.

Valmisateriamme voit syödä kylmänä tai lämmitettynä, kuivamuonat kylmään tai kuumaan veteen tehtynä. Voit valmistaa retkiruokamme nuotiolla, retkikeittimessä tai tehtynä vaikka suoraan innovatiiviseen tuotepakkaukseen, joka toimii tarvittaessa niin valmistusastiana kuin lautasenakin.

Säilyvyys säässä kuin säässä

Niin valmisateriamme kuin pakastekuivatut kuivamuonamme ovat hyvin säilyviä, mahdollisimman kevyitä ja soveltuvat kaikenlaisille retkille ja seikkailuille. Kaikki Blå Band Outdoor Meal -tuotteet säilyvät peräti 5 vuotta valmistuksesta.

Blå Band Outdoor Meal -retkiruoat – kokeile ja tykästy!

Monet reissaajat ja seikkailijat luottavat tuotteisiimme – ja aivan syystä! Löydä kattavasta tuotevalikoimastamme suosikkisi, koe tuotteiden kätevyys ja anna tien viedä ja seikkailunnälän kuljettaa. Blå Band Outdoor Meal tukee sinua retkilläsi!

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme ja tiedä ensimmäisten joukossa upeista retkiruokauutuuksista ja muista ajankohtaisista asioista patikkapolun varrelta.