Valikko

Blå Band Outdoor Meal mukana tuomassa seikkailufiilistä

Suosittua Seikkailufiilis-tiliä Instagramissa pitävä Silja Jaakola on henkeen ja vereen patikoinnista ja eränkäynnistä nauttiva luontoihminen. Mukana taipaleilla kulkevat asianmukaiset varusteet, kamera sekä niin metsän siimeksessä kuin tunturin laella maistuvat ravitsevat retkiruoat.

Sodankyläläislähtöinen, nykyisin Ylitornion Aavasaksalla asustava Jaakola on rakastanut luonnossa seikkailemista ja metsissä samoamista lapsesta asti. Seikkailemisen lisäksi hän nimeää suuriksi intohimoikseen kirjoittamisen, valokuvauksen ja sisällöntuotannon, jotka kaikki yhdistyvät saumattomasti Seikkailufiilis-julkaisuissa. 

Luovaksi ja helposti innostuvaksi ihmiseksi itseään luonnehtivan Jaakolan alkuperäinen ajatus oli synnyttää kuvillaan yksinkertaisesti hyvää mieltä ja kiinnostusta luonnossa liikkumista kohtaan – sitä kuuluisaa seikkailufiilistä unohtamatta!

– Koen upeiden maisemien ja tunnelmallisten hetkien taltioimisen todella inspiroivana. Halusin jakaa retkeilyvinkkejä ja välittää myös muille sen tunteen, mitä itse tästä kaikesta saan. Tilini suosio löi kieltämättä ällikällä. Ihmisiä ilmeisesti kiehtoo luontoyhteyden kehittäminen, mikä on tietysti äärimmäisen hienoa ja tärkeää, Jaakola tuumaa.

Sosiaalinen media itsessään merkitsee Jaakolalle paitsi tärkeää työvälinettä myös foorumia, jossa voi tavata samanhenkisiä ihmisiä, käydä mielenkiintoisia keskusteluja ja saada perspektiiviä myös omaan tekemiseen.

”Luontoon eksyessä löytää itsensä”

Jaakola on ammatiltaan ensihoitaja. Työpäivät ovat paikoin hyvinkin hektisiä, ja vastaan tulee kaikenlaista syntymän ja kuoleman välillä. Saadakseen etäisyyttä vaativaan ja kiireiseen työarkeen Jaakola pakkaa rinkkansa ja antaa maaston viedä. 

– Luonto on rauhoittava paikka, jossa minun ei tarvitse huolehtia kenestäkään muusta kuin itsestäni. Yksin tehdyt seikkailut ovat antaneet minulle valtavasti lisää rohkeutta ja itsevarmuutta. Sanotaan, että luontoon eksyessä löytää itsensä, ja itse ainakin allekirjoitan tämän väitteen täysin, Jaakola muotoilee.

Suomalaisella luonnolla on erityinen paikka Jaakolan sydämessä. Hän mainitsee etenkin Lapin tunturit, jotka mykistävät joka kerta ylevällä kauneudellaan. 

– Se hetki, kun on päässyt tunturin laelle ja tuijottelee hiukset tuulessa hulmuten sitä ympärillä aukeavaa upeaa maisemaa – siinä on oikeastaan kaikki mahdollinen. Siinä ymmärtää, kuinka kaunis paikka tämä maailma oikein onkaan, ja kuinka valtavan onnekasta on saada elää täällä. Tuo tunne on syy siihen, miksi ylipäänsä seikkailen, Jaakola tiivistää.

Blå Band Outdoor Meal on kätevä ja kompakti retkiherkku

Jaakola kertoo olevansa esteetikko paitsi retkipaikkojen myös retkiruoan suhteen. Luonnon helmassa kokkaamisella on oma lyömätön vetovoimansa, jota on vaikea ylittää. Jaakolan eväät kypsyvät niin nuotiolla kuin retkikeittimelläkin. Retkiruokien tulee paitsi maistua ja näyttää hyvältä olla myös kompakteissa ja kevyissä paketeissa, sillä ylimääräisiä kantamuksia on syytä välttää.

– Olen tykästynyt Blå Band Outdoor Mealin retkiruokiin, jotka ovat tulleet tutuiksi jo inttiaikoina. Ne ovat hyvänmakuisia ja annospussitkin ovat useimpien muiden valmistajien retkiruokiin verrattuna todella käytännöllisiä, Jaakola kertoo.

Lähes jokaista Blå Band Outdoor Meal -tuotetta on jo tullut maistettua, ja etenkin Pasta Bolognese ja Pasta Carbonara ovat olleet mieleen. Sittemmin Jaakola on vaihtanut gluteenittomaan ruokavalioon, mutta onneksi Blå Band Outdoor Mealin tuotekirjosta löytyy sopivat tuotteet erilaisiin tarpeisiin. 

– Erityisesti Curry-kana riisillä sekä Stroganoff riisillä ja sienillä saavat veden kielelle, Jaakola kehuu.

”Pienin askelin pääsee pitkälle”

Jaakola muistelee aloittaneensa seikkailunsa aikoinaan tuiki tavallisista lähilaavujen makkaranpaistopisteistä ja laajentaneensa pikkuhiljaa isompiin metsiin, tuntureihin ja jopa Norjan vuorimaisemiin. Jaakola tiedostaa, että luontoseikkailulle antautuminen vaatii paitsi perinpohjaisia suunnitelmia, hyviä varusteita ja ravitsevat eväät myös uskallusta ja sisua epämukavuusalueille astumiseen ja itsensä ylittämiseen.

– Olen harmikseni kuullut monen ihmisen sanovan, että halua retkeilyharrastuksen aloittamiseen löytyy, mutta rahan, kokemuksen tai seuran puutteen vuoksi ei olla uskallettu. Jokaisella on omat mieltymykset näissä asioissa, mutta toivoisin jokaisen antavan mahdollisuuden yksin tehtäville patikkaretkille ja seikkailuille. Vaikka ajatus yksin luonnossa kulkemisesta saattaa tuntua aluksi hurjalta, tottuu siihen yllättävän nopeasti. Pienin askelin pääsee pitkälle, Jaakola vakuuttaa.

Myös liiallinen kunnianhimo saattaa syödä uskallusta ja innostusta. Luonnosta voi nauttia monin eri tavoin, eikä ulkoilun tarvitse sisältää haastavia maastoja, pitkiä päivämarsseja tai äärimmäisiä sääolosuhteita. 

– Parhaimmat seikkailut voivat helposti syntyä ihan vain pakkaamalla reppuun herkulliset eväät ja lähtemällä lähimetsään ihmettelemään luontoa. Siihen pystyy kuka vain. Siihen ei tarvitse rahaa, kokemusta tai retkeilykauppojen laadukkaimpia varusteita, vaan ainoastaan ripauksen seikkailufiilistä!

Seuraa Silja Jaakolan seikkailuja luonnon helmassa täällä.

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme ja tiedä ensimmäisten joukossa upeista retkiruokauutuuksista ja muista ajankohtaisista asioista patikkapolun varrelta.